Categorieën
Noodradio's

Noodradio Survivor S1

De rode Noodradio Survivor S1 is het iets grotere broertje van de Emplay. Een spatwaterdichte opdraai-radio. Met zonnepaneeltje, zaklamp, leeslamp, SOS-knop en powerbank ineen.

Een FM-opdraairadio met felle ledlamp en 4.000mAh powerbank

De rode Noodradio Survivor S1 is het iets grotere broertje van de Emplay. De Survivor is een spatwaterdichte opdraai-radio. Met zonnepaneeltje, zaklamp, leeslamp, SOS-knop en powerbank ineen.

Noodradio Survivor S1

Noodradio Survivor S1

Luister naar je lokale rampenzender, zelfs als de stroom uitgevallen is.

Met het ingebouwde zonnepaneeltje, de USB-laadmogelijkheid en de zwengel zit je met deze noodradio nooit zonder stroom. Je hoeft dus geen batterijen meer te kopen.

De Noodradio Survivor S1 is een compact en robuust gebouwde opwindradio. De spatwaterdichte dynamo-radio is ietsje groter dan de Emplay. Maar hij past nog steeds gemakkelijk in je rugzak, handschoenenvakje of bureaulade. Ook staat hij prima op de vensterbank in de keuken of op je bureau.

De Survivor S1 noodradio is klaar voor gebruik, waar en wanneer het maar nodig is. 

Incl. USB-laadkabeltje (en Lighting-verloopstekkertje)
Er wordt ook een usb-kabeltje bijgeleverd. Je kunt de radio dus meteen aansluiten op een USB-poort of USB-lader. Of je laadt je telefoon op aan de Survivor.

Tip: Stem je noodradio af op de frequentie van je lokale rampenzender. Schrijf de zendernaam en frequentie ook op de rampeninstructies van je noodpakket.

Kenmerken Noodradio Survivor S1

 • De Survivor kan tegen een stootje door de kwaliteit van de gebruikte materialen en het ontwerp van de behuizing
 • Oplaadbare ingebouwde 4.000mAh Li-ion accu
 • Lichtgewicht – 385 gram
 • Powerbank 4000mAh: laadt je telefoon in noodsituaties
 • Op meerdere manieren op te laden:
  • Met de opdraai-unit (zwengel/dynamo)
  • Met het zonnepaneeltje
  • Via standaard USB-poort, bv. aan laptop, powerpack of usb-lader
 • Ingebouwde felle LED-lamp met 3 standen waaronder een werklamp-stand
 • Met ingebouwd leeslampje – met inschakelbare bewegingsmelder
 • Spatwaterdicht IPX3
 • Inclusief usb-laadkabeltje (en Lightning verloop-stekkertje voor de iPhone of iPad)
 • Met een verwijderbare polsband met karabijnhaak

Noodradio

Met een volledig opgeladen accu kan de radio meerdere uren op normaal volume spelen. 1 minuut draaien aan de hendel levert ong. 5 minuten radio luisteren op. Op normaal volume.

FM-ontvangst

De rampenzender en je favoriete stations zitten op de FM-band. Die kan de Survivor prima ontvangen. Er zit ook een AM-ontvangstmogelijkheid op de S1 maar die hadden ze er net zo goed niet op kunnen zetten. In de praktijk valt er op de AM niet veel te beluisteren. Of je moet van diverse soorten ruis houden. Wil je AM-zenders beluisteren? Dan koop je beter een wereldontvanger. Die zijn daar speciaal voor gemaakt.

Zaklamp

De zaklamp heeft zeer felle LED-verlichting waarmee je over een krachtige lichtbron beschikt.

Er zitten drie lichtstanden op de Noodradio Survivor S1;

 • zaklamp-bundel (voor veraf)
 • werklicht (voor dichtbij)
 • en een combinatie van deze twee standen.

Leeslamp (met bewegingsmelder)

De Survivor S1 beschikt ook nog over een ingebouwd leeslampje. Dit lampje zit onder het zonnepaneeltje verwerkt. Deze kun je eenvoudig inschakelen als je wilt lezen. Klap simpelweg het zonnepaneeltje omhoog en het lampje springt aan.

Je kunt het lampje ook laten inschakelen. Er zit namelijk een ingebouwde motion sensor in de S1. Dit is handig als je ’s nachts naar de wc moet bijvoorbeeld. Of als je terug komt in je donkere tent.

Ingebouwde en vervangbare 4.000mAh accu

Je hoeft bij deze noodradio niet aan de zwengel te draaien om je telefoon op te laden. Je steekt eenvoudig het laadsnoer van je telefoon in de USB-poort van de Noodradio. Vervolgens begint het laadproces automatisch. Je kunt ook veel andere apparatuur opladen aan deze USB-poort zoals je smartphone of navigatie-apparatuur.

Er zit een verwisselbare 4000 mAh 18650 Li-ion batterij in de Survivor S1. De batterijcapaciteit is dubbel of zelfs vier keer dan andere noodradio’s op de markt. Dat verhoogt de levensduur van de batterij van de radio aanzienlijk.

Bij stroomuitval of in noodgevallen kan de Survivor S1 radio ook als powerbank voor je mobiele telefoon kan worden gebruikt.

SOS-alarm met knipperend licht

De Survivor noodradio is uitgerust met een SOS-functie. Wanneer je de SOS-knop iets langer ingedrukt houdt, waarschuwt de Survivor anderen met een luide sirene en een knipperend licht. Druk je kort op de SOS-knop dan toont de Survivor met een aantal blauwe indicatie-lampjes hoe vol de accu nog is.

Belangrijk: Laad de Noodradio Survivor S1 periodiek op.

Voor een optimale levensduur van de accu wordt het aangeraden om de accu van deze dynamo-radio regelmatig (bv. 1x per kwartaal of zelfs maandelijks) kortstondig te laden door enkele minuten aan de hendel te draaien of bij te laden middels de USB-laadfunctie.

Dit geldt niet wanneer je hem thuis in de vensterbank hebt staan. Dan wordt de accu ook via het zonnepaneeltje bijgeladen. Het is meer bedoeld voor diegenen die de noodradio bijvoorbeeld in een noodpakket hebben zitten.

Afmeting: 20 x 9,5 x 7 cm
Gewicht: 385 gram
Accu-type: 18650 / 3.7v / 4.000mAh Li-ion


Waar kun je deze noodradio kopen?

De Survivor S1 noodradio is verkrijgbaar bij onze partner:
Noodzaken.nl – Een noodradio bereidt je goed voor op noodsituaties