Categorieën
Noodradio's

Noodradio Emplay

Een compact model met ingebouwde zaklamp en 2.000 mAh powerbank.

De rode Noodradio Emplay is een compacte spatwaterdichte FM-noodradio. Met ingebouwde LED-zaklamp en 2.000 mAh powerbank.

Noodradio Emplay - Met zwengel, zonnepaneeltje en ingebouwde accu. Ook oplaadbaar via USB.

Noodradio Emplay

Met het ingebouwde zonnepaneeltje, de opdraai-unit en de de USB-oplaadmogelijkheid zit je met de Emplay nooit zonder stroom. Je hoeft dus geen batterijen meer te kopen.

Hij wordt geleverd inclusief een usb-kabeltje. Daarmee kun je de accu in de Emplay opladen.

De milieuvriendelijke Emplay is een compact en robuust gebouwde radio. De Emplay past gemakkelijk in je tas, handschoenenvakje of noodpakket. Hij is klaar voor gebruik, waar en wanneer het maar nodig is.

De zaklamp heeft een felle witte 1 watt LED die een krachtige lichtbundel produceert. Zo vind je ook in het donker de weg in je huis.

Radio

Met een volledig opgeladen accu kan de noodradio meerdere uren op normaal volume spelen. 1 minuut draaien aan de hendel levert ong. een tiental minuten radio-luisterplezier op, op normaal volume. Bij laden met zonlicht levert een uur in de zon, waarbij de radio uitgeschakeld is, een uur radio-luisterplezier op.

Het zonnepaneeltje en de zwengel zijn ondersteunende laadmogelijkheden. Het meest effectief laadt je de Emplay via de usb-laadoptie. Het zonnepaneeltje is vooral nuttig in de buitenlucht, in de volle zon, dan blijft de Emplay extra lang doorspelen omdat het paneeltje dan het verbruik kan compenseren. Of wanneer je Emplay in de vensterbank staat aan de zonnige zijde van je huis, dan werkt het als een soort druppellader.

De zwengel kan nuttig zijn bij een lege, of bijna lege, accu om nog weer even wat radiotijd of verlichting bij te zwengelen. De accu in de Emplay zul je er in de praktijk nooit mee volladen omdat je dan zo lang zult moeten zwengelen dat je arm er af valt. Het is wel een goede oefening voor je armspieren. 

Zaklamp

De felle 1W LED-lamp geeft 16 uur licht op een volledig geladen accu. Een minuut draaien aan de hendel levert 30 minuten brandduur op.

Ingebouwde 2.000mAh accu

Bij de Emplay noodradio hoef je niet aan de zwengel te draaien om je telefoon op te laden. Je steekt eenvoudig het laadsnoer van je telefoon in de USB-poort van de Emplay. Het laadproces begint automatisch. Je kunt ook veel andere apparatuur (maximaal 1A) opladen aan deze USB-poort. Zoals je navigatie-apparatuur.

Moderne smartphones hebben grote accu’s die je met deze 2.000mAh accu zeker niet volledig zult kunnen opladen. Maar je zult je telefoon voldoende kunnen opladen om dierbaren of de hulpdiensten te kunnen bellen. Als het mobiele netwerk nog functioneert tenminste.

Aan de achterzijde van de Emplay vind je een USB-poort voor het laadsnoer van je telefoon en een micro-usb-poort voor het laadsnoertje van de Emplay.
Aan de achterzijde vind je een USB-poort voor het laadsnoer van je telefoon en een micro-usb aansluiting voor het oplaadkabeltje van de Emplay.

Kenmerken Noodradio Emplay

 • Geschikt voor ontvangst van de lokale calamiteitenzender op FM  
 • Stevig – kan tegen een stootje
 • Compact – neemt bijna geen ruimte in – 12,5 x 6 x 4,2 cm
 • Powerbank – oplaadbare ingebouwde 2.000 mAh accu
 • Accu-type: 18650 / 3.7v / 2.000mAh Li-ion (vervangbaar)
 • Lichtgewicht – 215 gram
 • Oplaadbaar via standaard USB-poort, bv. aan laptop, powerpack of usb-lader (de aanbevolen wijze)
 • Bij te laden met met de opdraai-unit of het ingebouwde zonnepaneeltje
 • Ingebouwde LED-lamp met felle 1W LED
 • Kan je mobiel in noodsituaties bijladen
 • Spatwaterdicht IPX3
 • Inclusief usb-laadkabeltje

Laad de Emplay periodiek op

Voor een optimale levensduur van de accu wordt het aangeraden om de accu van deze opwindradio regelmatig (bv. 1x per kwartaal of zelfs maandelijks) op te laden. Hiertoe sluit je de Emplay op een USB-lader of USB-poort aan.

Wanneer je hem thuis in de vensterbank hebt staan is dit niet persé noodzakelijk. De accu wordt dan ook wel via het zonnepaneeltje geladen. Het is meer bedoeld voor diegenen die de dynamo-/solar-radio bijvoorbeeld in een noodpakket of bureaulade bewaren.


Waar kun je deze noodradio kopen?

De Emplay Noodradio is verkrijgbaar bij onze partner:
Noodzaken.nl – Een noodradio bereidt je goed voor op noodsituaties